Door Foodlog
Nomad Foods, het bedrijf achter Kapitein Iglo, wil de bewaartemperatuur van diepvriesproducten verhogen naar -15 graden Celsius. Het initiatief is onderdeel van een bredere inspanning binnen de diepvriesindustrie om energie te besparen en de CO₂-uitstoot te verminderen. Heeft het gevolgen voor de houdbaarheid en kwaliteit van onze diepvriesproducten?
De diepvriestemperatuur staat al jaren op -18 graden Celsius. Die standaard is in 1930 ingevoerd en nooit meer aangepast.
Die -18 graden kan best een paar graden minder, dacht Nomad Foods, het bedrijf achter Kapitein Iglo. Om zeker van zijn zaak te zijn, deed het bedrijf onderzoek naar de houdbaarheid en kwaliteit van zijn producten op -15 graden Celsius. In een reeks tests bleek dat producten zoals gepaneerde kip, vissticks, zalmfilets, tuinerwten, spinazie, gemengde groenten, vegetarische gehaktballen en pizza’s margherita bij -15 graden Celsius nog steeds een goede smaak, geur, textuur en voedingswaarde behouden. Alleen sommige groenten verloren na verloop van tijd wat vitamine C, maar pas wanneer de THT-datum was verstreken.
Leest u verder via: https://www.foodlog.nl/gespot/2024-08-12/