Categorieën
Fryslân Politiek

Leden van GroenLinks Leeuwarden en PvdA Leeuwarden kiezen voor een gezamenlijke lijst in 2026

Persbericht op Liwwadders.nl

De leden van GroenLinks Leeuwarden en PvdA Leeuwarden hebben door middel van een ledenraadpleging gestemd om samen de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026 in te gaan. Deze uitslag weerspiegelt de landelijke samenwerking tussen de twee partijen en zet een duidelijke progressieve koers voor de gemeente Leeuwarden. De
partijen komen met één kandidatenlijst, één programma en één fractie in de gemeenteraad.

“Dit is een belangrijk moment voor onze afdelingen. We hebben gekozen voor een gezamenlijke lijst, die het beste van beide partijen samenbrengt” aldus de beide bestuursvoorzitters.

Als GroenLinks Leeuwarden en PvdA Leeuwarden willen we structureel werken aan een eerlijke en duurzame gemeente. De focus ligt op thema’s als wonen, sociale zekerheid en inclusie waarin we onze krachten bundelen voor het beste resultaat.

Aanvulling: Van de 626 leden van de PvdA Leeuwarden heeft 38 procent gestemd, de ondergrens om de stemming geldig te laten verklaren was 15 procent. Van de groep die heeft gestemd was 61 procent voor de gezamenlijke lijst en 38 procent tegen. De stemming vond plaats in zalenbedrijf Enzo bij zwembad het Kalverdijkje.

Raadpleegt u eventueel ook: https://www.liwwadders.nl/groenlinks-leeuwarden-en-pvda-leeuwarden-willen-met-een-lijst-structureel-werken-aan-een-eerlijke-en-duurzame-gemeente/