Categorieën
Blik op Bolsward Bolsward Wonen Zorg

Ruimte voor 32 cliënten in it Menniste Skil te Bolsward

Aan de Skilwyk in het centrum van Bolsward komt een nieuw woonzorgcentrum met in totaal ruimte voor 32 cliënten. Woningcorporatie Elkien, zorgorganisatie Patyna en gemeente Súdwest-Fryslân voorzien met dit project in de vraag naar meer geclusterde woningen voor mensen die zorg nodig hebben. Het nieuwe woonzorgcentrum met de naam it Menniste Skil komt op de plek van de voormalige Rabobank gebouwen.

Het nieuw te bouwen woonzorgcentrum biedt 24 uur per dag zorg aan 24 cliënten. De bestaande woningen van it Menniste Skil aan Laag Bolwerk worden gerenoveerd en bieden ruimte aan 8 bewoners.

Renovatie zorgwoningen

Naast de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum worden 8 zorgwoningen aan Laag Bolwerk 12 gerenoveerd. De te renoveren woningen en het nieuwe woonzorgcentrum worden met elkaar verbonden via een hal. Chantal Droste, directeur bestuurder van Elkien zegt hierover: “We werken, graag samen met de gemeente en Patyna, aan een goede zorg-welzijnsstructuur voor Bolsward. We vinden het namelijk belangrijk dat er voor iedereen een passend thuis is. Door deze nieuwbouw van it Menniste Skil realiseren we een toekomstbestendige woonvorm voor ouderen in Bolsward die hieraan bijdraagt.”

Het plan bekijken

Het ontwerpplan ligt tot 20 november 2024 ter inzage. De stukken zijn in te zien op de website www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt en op omgevingswet.overheid.nl.