Categorieën
Landbouw Onderzoek Voedsel

Consumenten overminderd positief over Nederlandse agri- en foodsectoren

Door LTO Nederland

Vandaag is de Agri-food monitor van de Wageningen universiteit online gekomen. Uit dit jaarlijkse onderzoek onder de bevolking blijkt dat de consumenten onverminderd positief blijven over de Nederlandse Agri- en foodsectoren. LTO vindt dat de Agri-food monitor aangeeft dat de consument ruimte biedt voor hogere beloning voor duurzaamheidsinspanningen en daar moet werk van worden gemaakt.

Jaarlijkse onderzoekt de Wageningen Universiteit hoe de consumenten denken over waarderen, belonen, klimaat en voedselzekerheid. Door dit jaarlijks te onderzoeken kan er gekeken worden naar hoe de waardering voor de sector verbeterd kan worden.

Informeren consumenten over vrijwillige inspanningen biedt ruimte voor hogere beloningen
De consument is nog te weinig op de hoogte van de vrijwillige inspanningen rond klimaat van de agri- en foodsectoren, terwijl de consument wel bereid is een hogere beloning te geven indien zij hiervan op de hoogte is. Het is dus van belang dat de vrijwillige inspanningen nog beter onder de aandacht van de consument wordt gebracht.

Voedselzekerheid nog uit het zicht van consumenten
Uit het onderzoek blijkt dat de consument nog niet de relatie ziet tussen het mislukken van oogsten en lege schappen, zoals tijdens de mislukte spinazie oogst van dit voorjaar. De consumenten die bewust zijn van de kwetsbaarheid van onze voedselproductie, staan open voor het belonen van vrijwillige inspanningen en maken andere keuzes in de winkel.

Ook kunt u raadplegen: https://www.lto.nl/consumenten-overminderd-positief-over-nederlandse-agri-en-foodsectoren/