Categorieën
Niet gecategoriseerd

WAT ZEGT NIKO KOFFEMAN ALS EEN WOLF EEN KIND PAKT?

Niko Koffeman is senator voor de Partij voor de Dieren en voorzitter van de Faunabescherming. Deze organisatie is blij dat de wolf in Nederland is en is van mening dat indien een schaap of een ander dier wordt aangevallen, dat de primaire verantwoordelijkheid bij de veehouder die zijn dieren in strijd met de wettelijke voorschriften niet deugdelijk beschermd zal hebben.

Wordt er dus een schaap of een ander dier aangevallen dan ligt de primaire verantwoordelijkheid bij de veehouder die zijn dieren in strijd met de wettelijke voorschriften niet deugdelijk beschermd zal hebben.

Een Drentse wolvenconsulent zegt daarover: “ik heb vandaag 70 kilometer door Drenthe gereden en heb niet één wolfwerend raster gezien. Ik heb allerlei schapen, paarden en runderen gezien, maar nergens is het voor elkaar.”
Hij geeft aan dat veel schapenhouders nog steeds in de ontkenningsfase zitten en na 150 jaar afwezigheid van de wolf zullen moeten leren leven met de aanwezigheid van onze grootste predator. Veel veehouders weigeren subsidie aan te vragen of hun vee te beschermen met wolfwerende rasters omdat ze het idee hebben dat ze daarmee toe zouden geven aan de gedachte dat de wolf een gegeven is, en nooit meer weg zal gaan.