Categorieën
Commentaar Politiek Sneek Súdwest

Te mooie woorden van CdK Brok voor Sneek?

Tijdens de herbenoeming van PvdA-burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân op donderdagavond 19 september in het Bestjoershûs aan de Marktstraat, laat CdK Arno Brok zich positief over Sneek uit.

Hij zegt dat Snits echt in wichtige, dragende stêd is, aldus LC-verslaggever Maria de Grosso. Uiteraard past de opmerking van CdK Brok in het kader van de verlenging van het burgemeesterschap van De Vries.

Verval op de hoek Parkstraat en begin Badhuisgracht. © BREKT.NL

Toch bestaan terechte zorgen over de staat van de koopstad en waterstad Sneek. Er staan namelijk enkele tientallen panden in de binnenstad leeg en ook is sprake van een lelijke puist aan de Parkstraat en begin Badhuisgracht, net buiten het centrum. (zie fotomateriaal)

Daarnaast verliest de Waterpoortstad de vestiging van KPN aan de Nauwe Burgstraat en staat de omzet van winkels onder druk door veelal digitale aankopen van burgers en in mindere mate door de gevolgen van de autoluwe proef Sneek.

Verval aan de Kruizebroederstraat in het centrum van Sneek. © Jeroen van der Kallen

Recent hebben onderzoekers van Rabobank vastgesteld dat Zuidwest-Friesland, dus Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren, worden geconfronteerd met een economische krimp.

CdK Brok weet van deze zorgen, omdat hij over empathie beschikt. Mede door deze eigenschap geniet hij nog steeds waardering van Snekers, want hij is in de periode 2003-2010 burgemeester van de Waterpoortstad.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

Leeuwarder Courant, vrijdag 20 september 2024.
https://www.nu.nl/economie/6328749/rabobank-grootste-economische-groei-in-amsterdam-randen-van-land-krimpen.html