Categorieën
Geschiedenis Media Nederland

Grote Romeinse muntschat gevonden ‘ergens in Limburg’, maar waar precies mag niet bekend worden

Door L1nieuws

In Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in Limburg.

Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekend maken. De schat werd in 2023 ontdekt door iemand met een metaaldetector, die meteen de autoriteiten inschakelde. Deskundigen hebben daarna de rest van de munten opgegraven.

Ergens in Limburg
De munten worden op dit moment onderzocht en schoongemaakt bij restauratie-atelier Restaura in Heerlen. De munten zijn ‘een tijdje geleden’ gevonden, ‘ergens in Limburg,’ is het weinige dat restaurateur Rasmus Thelen erover mag zeggen: “We willen het onderzoek naar de schat niet verstoren. Er spelen veel belangen, van grondeigenaren, de gemeente waar de munten gevonden zijn. Het is zeker niet de bedoeling dat je allerlei toeristen krijgt die nu gaan zoeken of ze ook nog iets kunnen vinden, terwijl de buit al lang binnen is.”

Leest u verder via: https://www.l1nieuws.nl/entertainment/2748194/grote-romeinse-muntschat-gevonden-ergens-in-limburg-maar-waar-precies-mag-niet-bekend-worden