Categorieën
Fryslân Onderwijs Sociaal Sport

Er wordt wat afgepraat binnen de Vereniging Friese Gemeenten (maar wat wordt er gezegd?)

Door Vereniging Friese Gemeenten via Linkedin op Liwwadders.nl

Onder voorzitterschap van Pieter van der Zwan, wethouder gemeente Smallingerland was er op woensdag 18 september het VFG portefeuillehoudersoverleg Gezondheid, Welzijn, Onderwijs en Sport in het nieuwe Cambuurstadion te Leeuwarden. Namens het CvB van Firda, heette de heer Carlo Segers de aanwezigen van harte welkom in het pas geopende pand.

Er is onder andere gesproken over landelijke ontwikkelingen VSG en het Sportakkoord. Sybrig Sytsma wethouder Gemeente Heerenveen en voorzitter van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft de introductie verzorgd. Daarnaast is Gisella van Olst van VSG ingegaan op het ravijnjaar en heeft andere landelijke updates gedeeld. Aansluitend heeft Johan Spijksma van Sport Fryslân gesproken over de provinciale ontwikkelingen en hoe samen te werken naar ‘een leven lang bewegen’.

Bram Klouwen van Companen Advies, procesleider van de Friese Urgentieverordening heeft verteld over de urgentieregeling, deze raakt zowel het fysieke als het sociale domein binnen de gemeentelijke organisatie. Daarna gaf wethouder Barbara Gardeniers van gemeente De Fryske Marren een toelichting over de samenwerking die is ontstaan tussen Firda, ISK en gemeente De Fryske Marren.

Voorzitter Pieter van der Zwan heeft mondeling de laatste stand van zaken met betrekking tot het Fries Integraal Zorgakkoord gedeeld. Vervolgens heeft Nathalie Kramers, wethouder Gemeente Leeuwarden en voorzitter van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs, een update gegeven vanuit deze VNG commissie.

Na de vergadering was er een rondleiding door het nieuwe Cambuurstadion met duiding van de mooie samenwerkingen die er zijn ontstaan.

Firda bedankt voor jullie uitnodiging en gastvrijheid!

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/er-wordt-wat-afgepraat-binnen-de-vereniging-friese-gemeenten-maar-wat-wordt-er-gezegd/