Categorieën
Landbouw Natuur en milieu Politiek

Nationaal Plan Landelijk Gebied toch niet echt van tafel

Tijdens het Kamerdebat met landbouwminister Femke Wiersma bleek dat nog heel veel onduidelijk is. Ze kon niet concreet worden.

Door Jurgen Tiekstra op BinnenlandsBestuur.nl

De dag begon ermee dat ‘s ochtends vroeg een politiek verslaggever van de NOS naar buiten bracht dat het kabinet een streep zet door het Nationaal Plan Landelijk Gebied. Provincies zouden volgens het nieuwsbericht kunnen stoppen met hun lopende landelijke gebiedsprogramma’s gericht op stikstofreductie, waterkwaliteit en terugdringen van broeikasgassen. Dit baseerde de NOS op ‘bronnen’.

Provinciebestuurders en Kamerleden reageerden verontrust. ‘Als de toezeggingen echt teniet worden gedaan, dan moet de regering het zelf doen’, liet een woordvoerder van de provincie Noord-Holland weten aan persbureau ANP. ‘We gaan vanmiddag zien of het echt zo is.’ Want inderdaad, woensdagmiddag was juist het Kamerdebat gepland met landbouwminister Femke Wiersma.

Leest u verder via: https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nationaal-plan-landelijk-gebied-niet-echt-van-tafel-ondanks-berichten