Categorieën
Media

Ongehoord Nederland stelt voorzitter Arnold Karskens op non-actief na klachten

Door NOS Nieuws

Arnold Karskens, de voorzitter en oprichter van Ongehoord Nederland (ON), is op non-actief gesteld door de Raad van Toezicht van die omroep. Dat meldt Ongehoord Nederland op X.

Karskens moet zijn werkzaamheden per direct neerleggen en mag geen contact opnemen met mensen die betrokken zijn bij de omroep.

De omroep zegt de stap te nemen naar aanleiding van “een aantal serieuze klachten vanuit de eigen organisatie over zijn functioneren”. ON zegt dat de klachten nader worden onderzocht, “maar zijn van dien aard dat de Raad van Toezicht in afstemming met de Ledenraad deze stap genomen heeft”.

Presentator Raisa Blommestijn meldt terug te keren bij de omroep nu Karksens op non-actief is gesteld. Zij vertrok in januari na onenigheid met Karskens over berichten op X. Blommestijn stelt dat de Raad van Toezicht met terugwerkende kracht heeft “erkend dat ik onheus bejegend ben”.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2531648-ongehoord-nederland-stelt-voorzitter-arnold-karskens-op-non-actief-na-klachten