Categorieën
Humor

HILDEGONDA: ‘DE MUSICAL AUTOLUWE PROEF SNEEK STAAT OP DE TOCHT, ALDUS WETHOUDER HENK DE BOER’

Gistermiddag voor de officiële opening van de Sneekweek hebben mijn echtgenote Hildegonda en haar vriendinnen Everdien-Jeanette, Christina-Rachelle, Gerarda-Stefanie en Amber-Rosalinda, allen lid van tennisvereniging NOMI, gezellig gekletst op een terras. Daarbij krijgt de gang van zaken omtrent het al dan niet doorgaan van de musical autoluwe proef Sneek de volle aandacht. Hildegonda: ‘De musical autoluwe proef Sneek staat op de tocht, aldus wethouder Henk de Boer.’

Voor deze schaatsmusical is het faillissement aangevraagd.

Everdien-Jeanette: ‘Een paar dagen geleden wordt bekendgemaakt dat de schaatsmusical De Tocht failliet is. Uiteraard werkt dit door op de aankomende voorbereidingen van de musical autoluwe proef Sneek. FNP-wethouder Henk de Boer van Súdwest-Fryslân prakkiseert zich een slag in de rondte.’ De altijd aimabele De Boer is bang dat ambtenaren de musical gaan tegenwerken, omdat ze bang zijn voor financiële missers, voegt Everdien-Jeanette eraan toe.

CDA-wethouder Petra van den Akker bij de Waterpoort. © CDA SWF

‘Het verloop van dingen in het college van Sídwest-Fryslan weerspiegelt te vaak een zekere disbalans’, betoogt Christina-Rachelle. Ze wijst op het vorige incident waarbij wethouder Petra van den Akker burgemeester Jannewietske de Vries en collega-wethouder Michel Rietman beschuldigt van narcistisch gedrag. Toch schijnt de scherpte van dit gebeuren momenteel mee te vallen, omdat een intelligente mediator uit de Waterpoortstad wat plooien heeft weten glad te strijken, volgens Christina-Rachelle.

Gerarda-Stefanie: ‘Ondanks de vakantietijd en een uitstekend begin van de Sneekweek, is er een zekere onrust. Eén van de vragen die rijst is of wethouder De Boer de financiële druk omtrent het al dan niet doorgaan van de musical autoluwe proef Sneek aankan.’ Hij is namelijk geen financieel expert, zoals PvdA-raadslid Johan Feenstra dat wel is. ‘Het zou enorm handig zijn als De Boer hem om raad vraagt. Dat geeft minder onzekerheid’, zegt Gerarda-Stefanie.

PvdA-raadslid Johan Feenstra is een financieel expert en kan FNP-wethouder Henk de Boer goed van dienst zijn. © SWF

‘De kosten van de musical autoluwe proef Sneek zitten met name in de huur van het theater, het betalen van professionele muzikanten, de marketing en ga zomaar door’, beweert Amber-Rosalinda. Ook is het handig, indien het college een representatief onderzoek houdt met de vraag: of de Sneker bevolking eigenlijk wel een musical wil? ‘Dat is echt noodzakelijk, want als de mensen in grote getale geen kaartje kopen, staat met name wethouder De Boer in zijn hemd en dat gunt niemand hem’, beargumenteert Amber-Rosalinda.

De geweldige Sneekweek zorgt dat de problemen van het college even naar de achtergrond verdwijnen.

Hildegonda: ‘Voorlopig ben ik blij dat het Sneekweek is en interesseert die musical me bitter weinig. Alleen heb ik met die arme Henk de Boer te doen, want jullie hangen teveel aan hem op. De twee kopstukken van dit college: De Vries en Rietman, zijn net zo goed verantwoordelijk, evenals de wethouders Dam, Van den Akker en Poelman. En: ‘Het is te hopen dat het college met betrekking tot genoemde tegenslagen tijdens deze Sneekweek een beetje out of the box kan denken.’

Wiebe Dooper