Categorieën
Fryslân Politiek

Nieuwsbrief GrienLinks Fryslân Statenfractie juli 2024

Door Statenfractie GrienLinks

Het weer was de afgelopen weken wat wisselend, maar de inzet van GrienLinks gelukkig niet! Dat is altijd met de insteek: sociaal en groen. Graag geven we jullie met deze nieuwsbrief een kijkje in onze bezigheden voor de laatste Provinciale Statenvergadering voor het zomerreces.

Jochem had een interpellatiedebat aangevraagd over het landelijke inrichting van Fryslân (het FPLG). Het college wilde dat on hold zetten, maar een deel van de oppositiepartijen was het daar niet mee eens. Helaas liep het anders, lees er hieronder meer over. Daarna pleitte Charda voor meer aandacht voor vrijwillige inzet, koppelkansen en aandacht voor de omgeving in het economisch beleid. En tot slot sloot Elsa het politieke debat positief af met een verbindend amendement waarin zowel coalitiepartijen als oppositiepartijen zich uitspraken over het belang van sociale veiligheid, brede inclusie en diversiteit in sport.

Maar niet alleen tijdens de statenvergadering gebeurde van alles, ook in de ondersteuning. We zijn heel blij met onze nieuwe medewerker Sophie! Zij start 1 september en stelt zich hieronder kort voor. Van harte welkom en heel veel plezier en succes gewenst!

Tegelijk nemen we na zeven jaar helaas afscheid van onze fractiemedewerker Arjette, omdat zij binnenkort aan een mooie nieuwe uitdaging begint. We zullen haar missen, maar bedanken haar graag voor al haar inzet en wensen haar veel succes!

Tot slot heeft de fractie diverse vragen gesteld aan het college.

We wensen jullie een fijne zomer toe! Graag tot in het nieuwe politieke jaar!